nooit TERUG

juni 2019
zaterdag

foto: Huib Kooyker

nooit terug is een nieuw kleinschalig festival met een bijzonder verhaal. Op 27 februari 2018 was het 10 jaar geleden dat Jan Eijkelboom op 82-jarige leeftijd overleed. De poëzie van Jan en de stad Dordrecht zijn één. In vele gedichten beschrijft hij plekken en gebeurtenissen in de stad. Hij was als bestuurslid van Stichting DE STAD ook zeer betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen in zijn geliefde stad. Eijkelboom is niet alleen in Dordrecht een begrip. Rotterdam vernoemde onlangs een straat naar hem.

Zoveel redenen om de voormalig ambassadeur van Dordrecht te eren met een tweejaarlijks festival waarvan de naam verwijst naar een van zijn bekendste dichtregels ‘Wat blijft komt nooit terug’. Een eigentijds festival met poëzie, proza en andere vormen van woordkunst, film en muziek op meerdere locaties rondom Stadswerven.

> locaties: rondom Stadswerven
> aanvang: 16.00 uur
> einde: 23.00 uur
> informatie over programma en kaartverkoop volgt