Stichting DE STAD vormt het architectuurcentrum van Dordrecht en zet zich in voor de kwaliteit van de architectuur en de openbare ruimte in Dordrecht. Zij doet dit door het organiseren van discussieavonden, stadslabs, manifestaties, lezingen, excursies, films, tentoonstellingen, previews en de jaarlijkse Dag van de Architectuur.

Het architectuurcentrum is sinds 1991 actief om de discussie over de kwaliteit van de stad te stimuleren. Zij wil het debat over de stad voeden door onder meer voorbeelden uit andere steden te introduceren, vakspecialisten te laten vertellen over hun ervaringen en geĂ¯nteresseerden de kans te geven recente projecten te bezoeken.

Het ware festival voor liefhebbers van woord en taal is terug in Dordrecht. Het is opnieuw de beurt aan de absolute top van bekende dichters, singer-songwriters en woordkunstenaars voor een kleurrijke derde editie. Bezoekers kunnen luisteren naar meer dan dertig  klinkende namen, van beloftevol talent tot gearriveerde schrijvers, zoals Radna Fabias, Ellen Deckwitz, Rob van Essen (winnaar Libris Literatuurprijs 2024), Frank van Pamelen en Bart Moeyaert.

Impressie Nooit Terug Festival 2022

Recente terugblik

Recente publicatie

Stichting DE STAD door de jaren heen