OVER DE STAD
Stichting DE STAD vormt het architectuurcentrum van Dordrecht en zet zich in voor de kwaliteit van de architectuur en de openbare ruimte in Dordrecht. Zij doet dit door het organiseren van discussieavonden, stadslabs, manifestaties, lezingen, excursies, films, tentoonstellingen, previews en de jaarlijkse Dag van de Architectuur.
AGENDA
STADSLABS
De stadsLABs vormen een bijzonder onderdeel binnen de activiteiten van De STAD. Ze worden georganiseerd op momenten dat bewonersparticipatie bij een stedelijke ontwikkeling in Dordrecht een extra dimensie kan toevoegen. Ontwerpend onderzoek is een vorm die regelmatig gebruikt wordt maar ook paneldiscussies worden ingezet om ideeën en meningen te verzamelen. Van elk stadsLAB wordt een uitgebreid verslag gemaakt dat openbaar toegankelijk is. De hierin verzamelde bouwstenen worden door de gemeente en de ontwerpende partijen gezien als waardevolle input in het lopende ontwerpproces.
Omdat iedereen zich kan opgeven voor deelname geven de resultaten vaak een reëel beeld van wat er leeft. Het initiatief voor de stadsLABs ligt meestal bij De STAD; soms maken ook andere partijen deel uit van de organisatie, zoals bijvoorbeeld de gemeente.
Op de nieuwspagina RECENT zijn verslagen van de stadsLABS terug te lezen.
DE STAD OP FACEBOOK
Max Risselada Leven en Werk in 12 Gebouwen, vanavond 20.00uur @the.movies.dordrecht ... See MoreSee Less
19
OKT 2022
WOENSDAG
20.00 uur
SHARE
Stichting DE STAD gaat naar de bioscoop. Met cinema The Movies vertoont het Dordtse architectuurcentrum op woensdag 19 oktober een documentaire over het opmerkelijke leven en werk van Max Risselada, emeritus hoogleraar architectuur aan de TU Delft, architect en schrijver. De film is van Jorn Konijn. Hoofdpersoon en filmmaker zullen daarbij aanwezig zijn.
De documentaire is een glorieuze ‘trip down memory lane’, van de Smithsons’ Economist Building in Londen tot het werk van Le Corbusier in Ahmedabad. In de jaren 50 werkte Risselada onder andere voor Aldo van Eyck, Charles en Ray Eames, de Nederlandse architecten Van den Broek en Bakema. Daarna keerde hij als docent terug naar de TU in Delft. Als hoogleraar beïnvloedde hij een nieuwe generatie architecten, waaronder Francien Houben en Bjarne Mastenbroek. In Konijns ‘Max Risselada – Leven en werk in 12 gebouwen’ maakt de kijker een fascinerende rondreis langs de twaalf gebouwen die hem het meest hebben geïnspireerd.
Na afloop van de filmvertoning volgt een vraaggesprek met Max Risselada en regisseur Jorn Konijn.
Aanvang: 20:00 u. Inloop va. 19:30 u.
Kaarten kosten € 7,50 (incl. koffie/thee bij ontvangst) en zijn hier te bestellen.
... See MoreSee Less