dichtwedstrijd

beeld: Marleen Oud

Nooit Terug is een festival over taal en het woord. Op zaterdag 2 juli gaat in de historische binnenstad van Dordrecht de tweede editie van start. Dichters, singer-songwriters, rappers en andere performers zullen op verschillende podia van zich laten horen. Jij kan er als dichter bij zijn!

Belangrijk onderdeel van het festival is de dichtwedstrijd. Voel je vrij om mee te doen, misschien win je wel – net als Nina van Tongeren in 2019 – de Nooit Terug Prijs voor Poëzie. Een vakkundige jury zal alle inzendingen beoordelen. Je kan er iets moois mee winnen. De schrijver van het beste gedicht mag zijn/haar gedicht voordragen tijdens het festival. Er is een geldprijs van 300 euro, je gedicht wordt gepubliceerd in tijdschrift Ballustrada en natuurlijk valt ook eeuwige roem je toe. 

Je bent vrij te schrijven wat je wilt, als de inhoud maar iets te maken heeft met het thema van dit jaar: ‘wonen’. Een actueel thema, want in Dordrecht en heel Nederland komen we woningen tekort. Ieder mens heeft recht op een dak boven zijn hoofd, al verlangt niet iedereen naar een stenen huis. Zoals de beroemde dichter J. Slauerhoff al schreef: ‘Alleen in mijn gedichten kan ik wonen.’

Natuurlijk gelden er regels. Zo mag je niet ouder zijn dan 25 jaar. Alle verdere info vind je hier.

Inzenden doe je vóór 12 juni 23:59 uur via: poezieprijs@gmail.com

Wij kijken uit naar jullie inzendingen. Aan de slag met het woord!