dichtwedstrijd

Nooit Terug is een festival over taal en het woord. Op zaterdag 22 juni vindt in Dordrecht de eerste editie van dit evenement plaats. Belangrijk onderdeel van het festival is de dichtwedstrijd. Voel je vrij om mee te doen, misschien win je wel de eerste Nooit Terug Prijs voor Poëzie*.

Een vakkundige jury zal alle inzendingen beoordelen. Natuurlijk kun je er iets mee winnen. De schrijver van het beste gedicht mag zijn/haar gedicht voordragen tijdens het festival. Er is een geldprijs van 300 euro beschikbaar en het gedicht wordt ook nog eens geplaatst in literair tijdschrift Ballustrada.

Je bent vrij te schrijven wat je wilt, als de inhoud maar raakvlakken heeft met het door ons gekozen thema ‘Over het water’. Met zoveel water in de buurt van de festivalterreinen en een nieuwe brug (Prins Clausbrug) in het verschiet, ligt het thema voor de hand. Je gedicht kun je inzenden naar: poezieprijs@gmail.com.

Natuurlijk gelden er regels. Download hier het reglement.

Ben je er nog niet klaar voor om een gedicht in te sturen? Kom dan op het festival naar onze workshop van 14 tot 15 uur. Tijdens de workshop krijg je tips om je gedichten nog beter te maken. Aanmelden doe je voor 10 juni via dit emailadres. Denk erom: vol is vol.

Wij kijken uit naar jullie inzendingen. Aan de slag!

* Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door Dura Vermeer, bouwer van de Prins Clausbrug.