Schetsen voor Huis van de stad

17
Jan 2019
Thursday

affiche: Marleen Oud

Dordrecht krijgt een Huis van Stad en Regio. Jonge, talentvolle studenten maakten eerste ontwerpen. Die inspirerende ideeën zijn op 17 januari te zien in DOOR, de creatieve broedplaats van Dordrecht.

De gemeente Dordrecht vroeg studenten van de TU Eindhoven de (on)mogelijkheden van een stedelijk Huis aan de Spuiboulevard te onderzoeken, op de plek van het voormalig belastingkantoor. De toekomstige masters Architectuur kwamen tot bijzondere ontwerpen. Stichting DE STAD selecteerde er vijf.

Deze modellen zullen onderwerp zijn van korte inleidingen en een debat, ondersteund door een forum van deskundigen. Daarin zitten onder andere Tom Veeger, docent aan de TU Eindhoven, Frank Sieuwerts, projectdirecteur Huis van Stad en Regio en een aantal architecten en stedenbouwers. Ze gaan niet alleen met elkaar, maar ook met de zaal in gesprek. Het debat zal onder meer gaan over prikkelende thema’s als: Wat kan er wel en wat kan er niet in het door de gemeente geboden ‘ruimteprogramma’?

Een aantal presentaties zal in het Engels zijn. De groep masterstudenten is immers een mix van Nederlandse en buitenlandse studenten.

Iedereen die hart heeft voor de stad, is deze avond welkom.

> locatie: DOOR, Spuiboulevard 220, Dordrecht
> tentoonstelling open: 19.00 uur, aanvang debat: 20.00 uur
> entree: gratis