Alle 704 bruggen van Dordrecht
Het boek verschijnt op 18 mei 2023

Lang behoorde Frits Baarda, lid van DE STAD, tot de groep van achtelozen. Een brug gaat open, een schip passeert, het brugdek sluit zich weer. Een brug is oponthoud. Je wil de barrière snel voorbij.

Op een dag maakte zijn achteloosheid plaats voor nieuwsgierigheid en verwondering. In zijn stad werd hard gewerkt. Bij de nieuwe wijk Stadswerven verrees de sierlijke Prins Clausbrug. In het historisch centrum werd de monumentale Engelenburgerbrug onder handen genomen.

Welk nut heeft een brug? Kunnen ze ons verbinden? Hoe tekenen ze de Dordtse identiteit? Wonen we nog op een eiland? De Dordtse journalist en fotograaf stond stil bij deze vragen.

Baarda bedacht een bizar plan. Hij wilde ze allemaal zien en documenteren. Geen brug overslaan. Net als ieder mens telt elke brug mee, was zijn motto. Zelfs de plank over een sloot heeft een functie. Waarom ligt hij daar, wie zet hij over? Zo begon hij een lange reis over het Eiland van Dordrecht, langs alle 704 bruggen.

Boek bestellen:
‘Alle 704 bruggen van Dordrecht’ verschijnt 18 mei. Hardcover, full color, 248 pagina’s. Bij voorintekening 10 procent korting op de verkoopprijs van € 25. Reserveren? Stuur een email naar boek@allebruggenvandordrecht.nl. In Dordrecht thuis bezorgd. Ook te koop in de reguliere boekhandel. Nieuwsgierig? Allebruggenvandordrecht.nl