Max Risselada – Leven en werk in 12 gebouwen

19 oktober 2022

activiteit: Max Risselada – Leven en werk in 12 gebouwen

foto: Allard de Goeij
foto: Allard de Goeij

In samenwerking met cinema The Movies was op woensdag 19 oktober de documentaire ‘Max Risselada – Leven en werk in 12 gebouwen’ te zien. De film van regisseur Jorn Konijn belicht het opmerkelijke leven en werk van Max Risselada, emeritus hoogleraar architectuur aan de TU Delft, architect en schrijver.

De documentaire is een glorieuze ‘trip down memory lane’, van de Smithsons’ Economist Building in Londen tot het werk van Le Corbusier in Ahmedabad. In de jaren 50 werkte Risselada onder andere voor Aldo van Eyck, Charles en Ray Eames en de Nederlandse architecten Van den Broek en Bakema. Daarna keerde hij als docent terug naar de TU in Delft. Als hoogleraar beïnvloedde hij een nieuwe generatie architecten, waaronder Francien Houben en Bjarne Mastenbroek. In Konijns ‘Max Risselada – Leven en werk in 12 gebouwen’ maakt de kijker een fascinerende rondreis langs de twaalf gebouwen die hem het meest hebben geïnspireerd.

Na afloop interviewde Geert ter Steeg in een uitverkochte zaal zowel de hoofdpersoon als de regisseur. Volgens beiden was dit een van leukste avonden waarin de documentaire centraal stond!

Nieuwsgierig geworden? Hier is een preview te zien:

Beelden van de avond zijn hieronder te zien.